OVER ONS

WAT WIJ DOEN & WIE WIJ ZIJN

HET VIJFDE HUIS IS...

    • Een centrum voor bewuster leven & persoonlijke ontwikkeling.
    • Verhuurder van meerdere multifunctionele zalen en ruimtes aan particulieren, bedrijven en organisaties.
    • Een overkoepelende aanbieder van workshops, evenementen, trainingen, coaching, therapieën, lessen e.a activiteiten
    • Gastlocatie voor diverse sociaal maatschappelijke projecten en Non-Profit organisaties.
    • Met een netwerk van trainers, coaches e.a disciplines, een verbindend initiatief, gericht op persoonlijke ontwikkeling, bewuster leven en kennisoverdracht.

Natuurlijk kun je Het Vijfde Huis helemaal terugbrengen naar een KvK nummer met CBI code. Jazeker, daarin staat geschreven dat wij in de eerste instantie ruimte verhuren (geen woonruimte) maar dit is wel héél kort door de bocht want wij zijn véél meer dan dat. Dus wat definieert dit Huis dan dan wel? Het komt eigenlijk neer op het volgende; Wij dragen allemaal bij maar zijn meer dan de maatschappij die werkt om te verdienen. Het Vijfde Huis is een inspiratiebron voor mensen die hun talent optimaal willen benutten. Ze staat voor de toegevoegde waarde. Niet de waarde van WAT maar de waarde van WIE. Weet je wat? Bel ons op of kom eens langs. Je bent van harte welkom om jouw eigen plek in te nemen!

Met een warme groet,

HET TEAM

ONS HART

HET IDEE ACHTER HET VIJFDE HUIS.

HET KLOPT

Apart van elkaar zochten wij verbinding met andere mensen. We wilden mensen vinden die kennis hadden, die wisten van het ‘hoe en wat’. Mensen die ons konden inspireren door wie ze zijn. Mensen die vanuit zichzelf de toegevoegde waarde van het leven, leven en beleven.

Door onze individuele reis met meer en meer mensen te delen, vonden wij elkaar en ontdekten we dat de behoefte aan verbinding absoluut niet op zichzelf staat. We leerden van anderen en van elkaar en samen kwamen wij tot het besef dat er maar één plek is waar je start met de verbinding vinden. Deze plek heeft geen muren, ramen of dak maar een enorme poort die je rechtstreeks naar binnen brengt. Daarbinnen in jezelf is waar de werkelijke verbinding ontstaat.

Vanuit dit besef begon het verhaal van Het Vijfde Huis.
Er was eens…

HET VOELT

Wij wilden iets neerzetten  ‘zoals het is bij goede vrienden’ waar je een gemeende hartelijke omarming krijgt en je, je welkom voelt. Waar je aangemoedigd wordt om (soms) een meer verdiepende interactie aan te gaan, om vrijlijk met je ideeën te experimenteren of waar je vertrouwd genoeg bent om een persoonlijk verhaal te delen.

Het Vijfde Huis symboliseert een huiskamer, een plek met veel licht en ruimte waarin jij en ik als we binnenkomen, niet hoeven te wachten op een uitnodiging om aan te schuiven of het gevoel krijgen dat we storen. Hier wordt er aan je gevraagd of je met ons mee wilt doen maar als je hier geen zin in hebt, is dit ook prima. 

HET STRAALT UIT

Het is de ruimte die je krijgt en de ruimte die jij nodig hebt, omdat je het waard bent en er blij van wordt. Als je hier binnenkomt voel je, je vrij en geborgen. Er is aandacht voor jou aanwezigheid en je kan ongegeneerd blunderen en kliederen om meer van de wereld te verkennen.

Op deze plek leren we en leven we volgens ons eigen natuurlijke ritme. Een ritme die verbonden en in evenwicht is met ieder van ons en onze aarde die wij willen koesteren en verzorgen. Wij respecteren haar cycli die grenzeloos verweven is met onze eigen energie en het gezamenlijk universele proces. Hier is wederzijds respect en een bewustzijn die zegt dat het leven met al zijn facetten een wonderlijk iets is dat je mag koesteren, dat je jezelf mag koesteren.

Dit gevoel neem je mee naar je andere thuis.