Mei 2020

NIEUWSBRIEF

SPELING

DOOR GEVIERDE TEUGELS

MAAK ER GEBRUIK VAN

Samen bewust veilig en actief.

Samen bewust veilig en actief.

Onze nieuwsbrief stond al te wachten op verzending, inclusief wat ideeën om binnen de speling van de voormalige maatregelen wat ruimte te creëeren. En toen kwam de aankondiging van de persconferentie, met nieuwe spelregels. Het Vijfde Huis voldeed al aan alle maatregelen maar met de huidige versoepeling, nu de teugels iets gevierd zijn, is het heel belangrijk om met elkaar, de aandacht voor onze gezamenlijke gezondheid, niet te laten verslappen. Het voornaamste is om samen bewust veilig, weer actief te wordenHierover straks meer.

De Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers.

Voor zover je dit nog niet wist, is er voor veel zzp-ers onder ons, door de overheid een tegemoetkoming in de kosten geregeld.. Je kunt  HIER  alle informatie vinden die je nodig hebt om een aanvraag in te dienen.

Lees het wel goed door!
Er zitten wat voorwaarden aan verbonden. Hoe dan ook, mocht je hiervoor in aanmerking komen, maak er gebruik van!

KLAAR VOOR DE START...

Vanzelfsprekend met inachtneming van de regels.

Vanzelfsprekend met inachtneming van de regels.

Naast één-op-één gesprekken, coaching of consulten kunnen nu, vanaf 11 mei contactberoepen weer aan de slag. Dat betekent dat er binnen Het Vijfde Huis bijvoorbeeld weer massage gegeven kan worden. Per 1 juni aanstaande mogen er weer activiteiten plaatsvinden met groepen tot maximaal 30 personen. Wij zijn daar erg blij mee, en jullie waarschijnlijk ook. Diverse categorieën kunnen in goed overleg weer worden aangeboden. Maar ook bijeenkomsten zoals Open Coffee Gouda en onze eigen Zoete Inval en Avond van Het Huis staan te popelen om weer van start te gaan. Vanzelfsprekend met inachtneming van de regels. De zalen zijn 50, 100 of 200 vierkante meter perfect om voldoende fysieke afstand te bewaren met je deelnemer(s) of cliënt(en). Er is ruimte volop, ook bij ons buiten. 

Wij houden rekening met;

  • Een aparte in en uitgang.
  • Markering voor 1,5 meter afstand.
  • De sanitaire voorzieningen zijn volledig volgens de maatregelen.
  • Voor consumptie van thee of koffie zijn er wegwerpbekertje maar het idee om je eigen beker mee te nemen is een betere (milieuvriendelijke) keuze.


Als er nog onduidelijkheid is over de landelijke hygiëne maatregelen dan kan dit via deze LINK worden nagelezen.

 

En… mocht je nog twijfelen?
Elke zaal, ongeacht de grootte in m2 zijn momenteel gelijk in huurprijs.
€15,- per uur of €50,- voor 4 uur (een dagdeel)

*Deze aanbieding geldt voor alle boekingen inclusief gebruik van ruimte tot 1 juli 2020.
**
Voor de trainers die al boekingen hadden staan, ten tijde van de COVID-19 uitbraak (en deze betaald), willen wij graag een aanbod op maat maken. Hierover zullen wij met hun in contact treden.

GET THE PICTURE?

Hoe media op je website tot flinke boetes kan leiden.

Wist je dat het gebruik van media op je website (foto, video, muziek, logo’s, etc.) tot flinke boetes kan leiden?

Wij willen iedereen er graag op wijzen dat het belangrijk is, dat je goed oplet wat voor foto’s je van Google haalt en op je website en/of social media publiceert.

Deze melding plaatsen wij vanwege onze eigen recentelijke ervaring, met het ANP Legal Department.  Ondanks dat wij aan iedereen, die ons materiaal opstuurt, vragen om rechtenvrije afbeeldingen te gebruiken en rekening te houden met de wet AVG, kreeg Het Vijfde Huis een boete van €450,- voor het onterecht gebruik van een foto op onze website. Gelukkig was deze onaangename verrassing, in samenwerking met de trainer / ondernemer die deze foto aangeleverd had, snel opgelost. Onze dank daarvoor!


Een kleine woordje ter informatie.

Het Vijfde Huis controleert de aangeleverde mediabestanden niet op vrijheid van rechten of AVG. Foto’s e.a materiaal dat wij aangeboden krijgen om te plaatsen, zijn niet ter promotie van Het Vijfde Huis maar voor de promotie van de activiteiten die de trainer(s) / ondernemer(s) zelf aanbieden. Dit betekent dus ook diens verantwoordelijkheid qua gebruikersvoorwaarden. Als er een mediabestand achteraf niet AVG of rechtenvrij blijkt te zijn, zijn wij genoodzaakt om de, aan Het Vijfde Huis geadresseerde en ontvangen boete door te belasten aan de desbetreffende trainer /ondernemer.

Vergeet niet dat het maken van foto’s en ander materiaal de artiest veel tijd en energie heeft gekost. Artiesten worden (net als ieder ander) graag voor hun geleverde werk betaald! Ook zij willen zich kunnen voorzien in hun levensonderhoud en blijven doen wat ze het liefste doen.

Wil je echt geen gedoe? Creëer dan je eigen materiaal of gebruik rechtenvrije bronnen.
De site van  Charlotte Meindersma  (jurist en fotograaf) bevat een lijst met diverse sites die rechtenvrije foto’s (gratis) aanbieden. Daarnaast geeft ze (juridische) informatie over dit onderwerp.


Reminder YouTube


In onze vorige nieuwsbrief stond een oproep die wij graag nog een keer onder de aandacht willen brengen.
Heb je digitaal materiaal: een filmpje met intro’s van lesaanbod, een ter kennismaking, aankondigingen, prijsactie’s, oefeningen voor thuis etc. Upload dan jouw bestand(en) of neem contact met ons op via onderstaande buttons. Ook als je nog geen beeldmateriaal, online watervrees of een kleine push nodig hebt.

Beltane

NATUURLIJK VAN FRANCES

Het is nog steeds lente , maar nu zowat het midpunt van dit seizoen.

En ja dan is het is nog steeds lente , maar nu zowat het midpunt van dit seizoen.

De periode van begin mei wordt in dit deel van de wereld gevierd met het feest van Beltane, viering van vruchtbaarheid.

Bloemen te over, gewoon langs de kant van de weg is dit al te zien: dagkoekoeksbloem, korenbloem, klaproos, margriet, koolzaad, fluitenkruid, paars klaver, klein hoefblad, hondsdraf, grasblauwtjes, boterbloem, paardenbloem, madeliefje, duizendblad en gele lissen langs het water. Er zijn nog  bloesems aan de bomen, de meidoorn bloeit volop. Maar ook zijn al  vruchtbeginselen te zien waar de vroege bloesem is weggewaaid. Hoeveel groeikracht wil je nog meer?

Met andere woorden de natuur als metafoor voor onze activiteiten. Wat met het begin van de lente is gestart, toen de lockdown maar net ingezet was, kan nu verder gegaan worden met wat begonnen is.

Wat voor creatieve ideeën zijn er bij je opgekomen? Heb je daar al actieve stappen in kunnen zetten?  Indien ja, is deze periode uitstekend voor verder uitwerken van je plannen,  concretiseren. Nog niets begonnen? Ook geen punt: deze periode is er hoe dan ook een van creativiteit, van uitbotten, van ideeën omzetten naar vorm. Maak er gebruik van.

En , of je het nu druk hebt of helemaal niets te doen: maak gebruik van de natuur. Ook wetenschappelijk is aangetoond dat verblijf in de natuur je systeem, geestelijk, fysiek, het immuunsysteem, goed doet. Dus fiets in de polders, wandel in het parkje in de buurt, laat je hoofd lekker even leegwaaien buiten.

We wensen je een fijn vervolg van de lente, een goede gezondheid en hopen jullie snel weer in het echie te kunnen zien.

Frances, Erwin & Heidi