MAART 2020

NIEUWSBRIEF

HET IS LENTE

We hebben er met elkaar misschien even geen aandacht voor want voor velen zijn dit spannende tijden. En eerlijk gezegd, ook aan de temperatuur voel je het nog niet direct maar toch... het is lente.

CORONA-VIRUS | COVID-19

In Het Vijfde Huis is het wat stilletjes. Zoals via diverse social media kanalen al eerder gemeld, houden wij ons aan de aangescherpte regels van het RIVM die voor het hele land gelden. Hygiëne maatregelen zijn getroffen. Alle groepsactiviteiten zijn verschoven, in ieder geval tot na 6 april. En hoe het daarna zal gaan? Daar is nu niets van te zeggen. Wel is er ruimte in Het Vijfde Huis, (figuurlijk maar nu zeker ook letterlijk) om 1-op-1 contacten, coaching-sessies en afspraken plaats te laten vinden.
Wil je weten wat er mogelijk is voor jou? Neem gerust contact op

OPEN DAG

Maar toch… het is lente en dat maakt vrolijk. Dus hierbij een korte terugblik op iets vrolijks, de open dag van 8 maart j.l. Wat een heerlijk dag was dit! Met een breed aanbod, gegeven door trainers van Het Vijfde Huis, hebben we aan de bezoekers kunnen laten zien en ervaren, hoeveel moois er al is, hoe wij samen met jullie zijn gegroeid sinds mei 2019. Er was een constante stroom van bezoekers, de meeste workshops hadden een groot aantal deelnemers en bij de enkele workshop, waar een kleiner aantal bezoekers was, was men zeer tevreden over de kwaliteit van de inhoud. Daarnaast waren er in de hal ook een aantal activiteiten die de hele dag doorliepen en waar bezoekers wanneer ze maar wilden, konden aansluiten. Dit aansluiten beviel erg goed en dit concept zal de volgende open dag zeker verder uitgebreid worden. Een zeer geslaagde dag waar wij allemaal, organisatie, trainers en (gezien de reacties) bezoekers, heel tevreden op terug kunnen kijken. YES… in september weer.

AVOND VAN HET HUIS​

Lente, betekent ook nieuwe plannen. Eén van die plannen is, met meer regelmaat dan nu het geval, de Avond van Het Huis te organiseren. Avonden van het Huis zijn bedoeld om trainers, coaches etc. en anderen die betrokken zijn bij H5H met elkaar in contact te laten zijn, te verbinden, te leren kennen en van elkaar te leren. De eerstkomende Avond van het Huis staat gepland op donderdagavond 23 april. Thomas Scheurman zal ons, vanuit zijn Clownsperspectief, laten ontdekken en zien waarom we doen wat we doen. Een avond vol speelse ontmoetingen met een andere kijk op onszelf en de ander.Dit wil je ècht niet missen, dus zet de datum stevig vast in je agenda. 23 april laten wij voorlopig staan, als de situatie tegen die tijd het vraagt, is de datum naar voren schuiven, zo gebeurd.

IMG_3868

TOT SLOT

En ja, het is lente. Waar corona de hele mensheid verbindt in een gelijkwaardige ervaring, is de lente vandaag een andere gebeurtenis die onze wereld omvat. Allemaal zijn we nu verbonden door het gegeven dat dag en nacht, lichte en donker in evenwicht zijn. En wij weten allemaal dat vanaf nu het licht gaat toenemen. Vanuit de natuurcyclus en vanuit de astrologie is dit de tijd waarin kracht gaat groeien, dit is de tijd met veel aandacht voor het nieuwe begin, de nieuwe geboorte, een nieuwe energie.Waar de corona-situatie veel mensen met spanning en onzekerheid verbindt, geeft deze tijd ons de energie, het licht en de mogelijkheid om te groeien, sterker te worden en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Vanuit de kracht van het nieuwe licht, het nieuwe, natuurlijke leven dat ons allemaal en wellicht sterker, met elkaar verbindt.