JUNI 2020

NIEUWSBRIEF

WEL GROEIEN

NIET VERSNELLEN

EINDELIJK

De tijd is aangebroken om weer te starten met allerlei groepsactiviteiten.

De tijd is aangebroken om weer te starten met allerlei groepsactiviteiten in Het Vijfde Huis.

Dit valt prachtig samen met het begin van de zomer. Er vanuitgaande dat verdere verruiming van de maatregelen aanstaande is kunnen we de komende maanden aan de slag met het hervatting en laten groeien van de aangeboden activiteiten. Uiteraard blijven we jullie met de nieuwsflits op de hoogte houden van wijzigingen m.b.t. het Covid-19 beleid.

Wat betekent dit in de praktijk?
Er komt een nieuwe coach en behandelruimte bij. De Indigio kamer ligt naast wat voorheen de blauwe kamer was. De dimensies en indeling zijn hetzelfde maar gespiegeld. De “Blauwe kamer” wordt omgedoopt naar de groene kamer. En de vierkante ruimte in de hoek (voormalig was dit het theorielokaal van een autorijschool) wordt een nieuwe meditatieruimte voor therapie en kleine groepen. Deze kamer zal de naam “Sienna” krijgen.

Hier vindt je meer info over onze multifunctionele ruimtes en verhuur.

VERNIEUWING

Deze week gaan er net als afgelopen week, weer een aantal nieuwe activiteiten start

Deze week gaan er net als afgelopen week, weer een aantal activiteiten van onze vaste trainers van start en vanaf 15 juni is dat weer mogelijk voor iedereen zolang het binnen de bestaande maatregelen tegen Covid-19 past. 

Zo is afgelopen dinsdag door Arienne Zwijnenburg, voor het eerst weer les gegeven in de GYROKINESIS®-methode. Deze les was buiten op het vlonder in de achtertuin. Vanaf nu is dat weer iedere week en er zijn nog wat plaatsen vrij.

Verderop in de nieuwsbrief is een schema van aankomende nieuwe activiteiten opgenomen.
Daarnaast praten we jullie in deze nieuwsbrief bij over vernieuwingen aan de website en geven we aandacht aan het nieuwe initiatief onder ons dak, stichting Teun. 

Veel leesplezier en tot gauw in Het Vijfde Huis!

UITGELICHT

Filsoferen vanuit het Clowns Perspectief!

Filoclown | 11 juni in de Theaterzaal. Filsoferen vanuit het Clowns Perspectief!

Donderdag 11 juni gaat er een nieuw initiatief van start, Filoclown! Het wordt een avond met een filosofische insteek en terugkoppeling daarop vanuit Het Perspectief van de Clown.

Jij draagt samen met de andere deelnemers jou verhaal en vragen bij aan het onderwerp van de avond. En krijgt op unieke wijze terugkoppeling van Thomas (Gaston) en Martijn (Tinus) vanuit het gedachtengoed van Clowns Perspectief.

Heb je interesse om deel te nemen? De inloop is om 19:30, om 20:00 starten we en we ronden af om 22:00. Meld je HIER aan (verplicht ivm Corona maatregelen).

VERNIEUWDE WEBSITE

er wordt hard gewerkt aan de website van Het Vijfde Huis.

Zoals in eerdere nieuwsbrieven al vermeld wordt er hard gewerkt aan de website van Het Vijfde Huis. En voor de oplettende lezer is het al opgevallen dat niet alleen de vormgeving drastisch is veranderd, er zijn ook dat een aantal andere zaken vernieuwd. Hieronder staat een en ander op een rijtje:

De komende weken werken we verder aan het voltooien van nieuw functionaliteit op de website. En komen we met een speciale aanbieding voor promotie en advertentie van trainingen, workshops en behandelingen. Houd de nieuwsflits en nieuwsbrief in de gaten.

TEUN

Er is een nieuw initiatief verhuist naar de Livingstonelaan.

Sinds afgelopen maand is er een nieuw initiatief verhuist naar de Livingstonelaan.

Stichting Teun is een belangeloze organisatie op basis van vrijwilligers die mensen aan voedsel, kleding en boven alles waardigheid helpt. Tijdens de Corona crisis kwam oprichter Sabina Doornekamp er achter dat meer gezinnen in problemen zijn (gekomen) dan bekend bij sociaal werk en de voedsel en non-food-bank.

En aangezien ze zelf ook regelmatig gebruik heeft gemaakt van onder andere de voedselbank begrijpt ze heel goed wat er nodig is. Wat begon met een paar koelkastjes en een klein netwerk van vrijwilligers en “klanten” vanuit haar huiskamer groeide binnen een paar weken uit zijn voegen. Opzoek naar ruimte kwam Sabina via via bij Het Vijfde Huis uit.

De rest is geschiedenis want nu zijn we hard aan het werk om voor stichting Teun een permanente plek hier op de Livingstonelaan te creëren. Als je kleding, voedsel of geld wil doneren dan is dat van harte welkom. Neem hierover contact op met Stichting Teun.

NIEUWE EVENEMENTEN

Vanaf 1 juni  zijn de maatregelen rondom Covid-19 weer wat soepeler.

Vanaf 1 juni  zijn de maatregelen rondom Covid-19 weer wat soepeler. Wij hebben moeite gedaan om zoveel mogelijk uit te zoeken welke regels op ons en de activiteiten binnen Het Vijfde Huis van toepassing zijn. Dat was soms best lastig

Bepaalde activiteiten bleken toch niet zo eenduidig onder te brengen. Duidelijk werd bijvoorbeeld wel dat yoga, welke vorm dan ook, door de overheid onder sport wordt gerangschikt. Omdat wij volstrekte helderheid willen bieden, hebben wij de starttijd van het hernieuwd aanbod van activiteiten aanpast en verschoven naar 15 juni. Daardoor krijgen wij wat meer tijd om ons zo goed mogelijk te oriënteren en voor te bereiden.

Als je wilt weten waar jouw activiteit onder valt, de link naar de meest actuele maatregelen vindt je HIER. Voor nu betekent dit voor ons dat onderstaande activiteiten opgestart zijn:

Vanaf 2 juni iedere dinsdagavond – GYROKINESIS®-methode (buiten) | 10 juniVrouwenrad in zaal 1+2 | 11 juni – Filoclown filosofisch cafe in de Theaterzaal | 14 juniNadabrahma groepsmeditatie in zaal 1+2 | 22 juniNieuwe maan avond in zaal 1+2 | 26 juniTrance groepsmediatie in zaal 1+23 juliOpen Coffee netwerkochtend voor ondernemers.

ZOMER

NATUURLIJK VAN FRANCES

Nog even en het is zover: de zomer begint officieel.

Nog even en het is zover: de zomer begint officieel. Dit jaar op zaterdag 20 juni. De start van een nieuw seizoen. 

Waar  het in de lente ging om het begin van het nieuwe leven is het nu, aan het einde van de lente en begin van de zomer, de periode waarin er alle ruimte is voor verdere groei en rijping. De bloesemblaadjes zijn allang weggewaaid, de bomen staat volop in het groene blad en overal waar groei gestart is  zie je nu  de beginselen van wat het straks gaat worden minuscule fruit beginsels, die met voldoende zonnekracht en regen verder kunnen uitgroeien tot wat zij bedoeld zijn te zijn.

Kun je dat in je eigen situatie ook ervaren? Is de afgelopen tijd voor jou er ook één geweest van nieuwe initiatieven, van frisse ideeën, van plannen die je nog verder uit wilde werken? De zomer is, in de symboliek va de seizoenen, bij uitstek de tijd om dit verder uit te werken, de tijd te nemen. Misschien is het nog niet helder wat je wilde starten. Neem de tijd van verdere groeikracht die de zomer is, om je oorspronkelijke ideeën te laten rijpen. Was het wel duidelijk waar je plan heenging, dan is dit dé tijd om verder uit te werken, verder te concretiseren.

Niets hoeft gehaast te worden, de tijd die nodig is om te groeien kun je niet versnellen. Gras groeit echt niet harder als je er aan trekt.

Neem de tijd in de zomer, voor jezelf, om te  genieten van zon,  vrijheid en bloeiende natuur. Letterlijk of symbolisch: laat groeien wat nodig is, zodat je straks volop kunt oogsten.

Frances, Erwin & Heidi