Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hatha Yoga

21 december, 2020 | 8:30 pm - 9:30 pm

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

HATHA YOGA
de zon & de maan

Het woord Hatha komt uit het Sanskriet en betekent: ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie en de maan voor het innerlijke. In de Hatha yoga komen deze energieën samen. Door concentratie en adem richting bepaalde punten in je lichaam te verplaatsen breng je daar meer bewustzijn.

Hatha-yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt. 

Elke houding tijdens Hatha Yoga bestaat uit vier momenten,

Voorbereiden – Weg uit het gehaast van de dag en proberen in het hier en nu te zijn d.m.v. het aannemen van een neutrale houding.

Aannemen – Zonder jezelf te forceren beweeg je, je op een vloeiende manier naar de te nemen houding toe. Het gaat hier niet om presteren! Het is leuk als je jezelf kan dubbelvouwen maar Yoga gaat om het ervaren, het gaat niet om presteren!

Aanhouden – Je blijft een tijdje in dezelfde houding, al ademend de spanning over je spieren leren te verdelen. Zo blijf je scherp.

Waarnemen – in rusthouding ga je ervaren wat de uitwerking van de houding is. Doorgaans neem je een asana meerdere keren aan. Zo maak je de houding eigen en is het makkelijker om je er op te concentreren. Het wordt een complete houding van lichaam én geest samen.

Is Yoga een sport of toch bewustwording?
Doe mee and find out for yourself, een proefles is altijd gratis!

Graag aanmelden via deze LINK
Hier vindt je onder het kopje OUR STORY ook de kosten voor een les of strippenkaart.

TOT SNEL

Gegevens

Datum:
21 december, 2020
Tijd:
8:30 pm - 9:30 pm
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Livingstonelaan 54 ingang oost

Gouda, Zuid-Holland 2803EL Nederland
Telefoon:
06 41 77 39 63