Wat is Heel Zijn?

Heel zijn – één zijn, het holisme of de innerlijke behoefte om weer heel te worden. Dit heeft betrekking op het totaalplaatje van de universele mens in zijn lichaam. Dit omvat de lichamelijke, mentale, emotionele, geestelijke en spirituele kant die samen de juiste balans vormen voor een ‘gezonder’ bestaan.

Het kan bijvoorbeeld  DE GROEI VAN JE BEWUSTZIJN   inhouden maar ook de kijk op hoe jij dagelijks functioneert, waarom je iets doet, met welke reden. Maar moet het überhaupt een reden hebben of is het simpelweg gehoor geven aan de wens, de invulling van wie je bent of waar je voor staat? Als je ‘gezonder’ en heel wilt zijn is het belangrijk om aan al deze delen van jezelf aandacht te geven, niet stil te zitten en proberen jezelf steeds weer te transformeren voor jouw welzijn en de wereld om je heen.

JE AANDEEL OP HET FYSIEKE VLAK kan zijn dat je jezelf een ander eetpatroon gaat aanmeten omdat je bijvoorbeeld allergieën hebt of een goed gewicht wilt hebben, dat je gaat sporten om een betere conditie te krijgen. Je slaappatroon probeert aan te passen of van plan bent om de afhankelijkheid van een lichamelijke verslaving te overwinnen.

HET LOSLATEN VAN ÉÉN OF MEER HINDERENDE EMOTIES   (degene die invloed hebben op… of jij je ‘goed’ of ‘slecht’ voelt) bereik je door eerst aan jezelf te werken. Dit doe je met het vinden van je werkelijke wensen, wat je echt gelukkig maakt! Dat je jezelf aanspoort om je hart te gaan volgen en dit gaat uitdragen. Ja, je zal wat vaker een stapje terug moeten en leren zetten om (los van de emotie die je ervaart) te reageren op wat er werkelijk is en wat er werkelijk toe doet. Je start als het ware met ‘helikopteren’ om een situatie te overzien.

Je zal JE BEWUST(ER) GAAN UITSPREKEN om een eerlijke, vanuit jezelf goed onderbouwde ‘nee’ of juist ‘ja’ te zeggen om de voor jou belangrijke veranderingen door te voeren. Dit kan héél veel veroorzaken zowel positief als negatief bij o.a dierbaren en geliefden en vaak zul je strijd in je omgeving ervaren. Dit vanwege de weerstand voor verandering, de angst voor het onbekende die je terugkrijgt in de vorm van meningen en/of kritiek.  Het vinden van en gaan leven met wat je werkelijk gelukkig maakt zal zeker niet de makkelijkst begaanbare weg zijn maar, het heeft uiteindelijk wel tot gevolg dat jouw leefomgeving zich met je gaat meebewegen. En als er in deze omgeving mensen zijn die van waarde zijn voor jou leven, zal de bereidheid tot meebewegen zeker ontstaan. 

Toch is dit een vorm van acceptatie waar niet iedereen bij kan en zal de weerstand soms aanhouden. Kies je er dan voor om je aan te passen? Ga je, je eigen behoeften opzij zetten om de omgeving  gerust te stellen? Ga je hierdoor andere keuzes maken dan die je eigenlijk zou willen? Of durf je jezelf buiten de geaccepteerde norm te bewegen? Het kost wel degelijk kracht om te doen wat goed voelt voor jou. 

Door voor jezelf op te komen (dus het uitdragen van wat jij werkelijk authentiek ervaart) en dit blijft doen zul je meteen een volgende taak op je schouders gaan dragen, namelijk DE MENTALE / GEESTELIJKE TAAK VAN VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN VOOR JE GEDACHTEN  je beslissingen en de gevolgen hiervan. Door het bewust worden en zijn van je innerlijke stem, je hart die diep van binnen weet wat juist is, dat niet een ego is die leeft van angst maar een ziel is, volmaakt in liefde, zal het andere ineens volledig onbelangrijk zijn en ben je op de plek belandt van HET SPIRITUEEL HELEN die de cirkel rond zal maken door de invloed die het zal gaan uitoefenen op het lichamelijke aspect en ware ‘gezondheid’ zijn intrede doet.

DIT IS HET ÈCHTE HEEL ZIJN!

Ga de uitdagingen die je tegenkomt voor jouw innerlijk geluk niet uit de weg. Geef niet toe aan wanhoop, wacht af of kies ervoor om door te zetten als je dreigt vast te lopen. Je kan en zal hindernissen en obstakels ‘niet meer gaan zien` als weerstand of tegenwerken maar als  EEN DEUR DIE ALLEEN JIJ KAN OPENMAKEN  op het pad naar wie je werkelijk bent!

Heidi Bellekom

Reconnective Healing Foundational Practitioner®